Geschiedenis

Evenaar is opgericht in 1987

Het begon allemaal als een kleine winkel in het Bourgondische centrum van Bergen op Zoom. Het was een plek waar je de meest uiteenlopende producten kon kopen uit alle windstreken van de wereld. 

Deze mooie producten werden door de dames zelf gevonden tijdens hun reizen naar India. In het begin ging al dat moois in veel te zware koffers mee het vliegtuig in, maar het duurde niet lang voor de eerste zeecontainer uit India onderweg was naar Bergen op Zoom.

Doordat de winkel te klein werd voor al het moois wat ze op hun reizen meenamen werd er besloten om contact te zoeken met winkeliers uit omliggende steden om een deel van de voorraad over te nemen.

Het idee van Evenaar groothandel was geboren.

Er werd een magazijn van 200m2 gehuurd aan de Koepelstraat te Bergen op Zoom van waar uit de groothandel werd gestart. Al snel werd deze locatie te klein en werd Evenaar groothandel verplaatst naar de huidige locatie aan de Buitenvest 76 te Bergen op Zoom.

Evenaar groothandel was zo’n succes dat er afscheid werd genomen van de Evenaar winkel om zich volledig te focussen op de groothandel. De winkel heeft nog jarenlang bestaan met een nieuwe eigenaar, maar is in 2005 helaas opgehouden te bestaan.

In deze tijd is Evenaar uitgegroeid tot een groothandel die op alle grote Europese woonbeurzen te vinden was. Met als gevolg dat Evenaar klanten heeft in heel Europa en ver daar buiten.

Na een aantal jaren samen de groothandel te hebben gerund werd er in 1997 besloten door Carien om de groothandel zonder compagnon voort te zetten. Een jaar later heeft Remmelt, de zoon van Carien zich bij het Evenaar team gevoegd, om zo de fijne kneepjes van het vak te leren van zijn moeder. En met succes want tot op heden zijn zij een hecht team dat samen de koers van Evenaar bepaalt. Regelmatig gaan zij samen op reis om de eigenwijze collectie van Evenaar te voorzien van nieuwe ‘evenaardigheden’. 

 

carien en remmelt